Translate

събота, 16 август 2014 г.

Елена

Само преди броени часове прекрачихме прага на апартамента и се сблъскахме с убийствената 38 градусова жега на града,но бързам да разкажа за едно уникално място близо до град Елена.
Не за пръв път ходим в Еленския балкан и както винаги сме пленени от красотата му,но скоро научих от моя колежка за комплекс близо до града в една страхотна борова гора.Мястото е уникално красиво,направено с много любов,а хората истински.Такива каквито вече се срещат само извън големите градове.Много сърдечни,изключително любезни и даващи всяка минута от свободното си време,за да ти е уютно и комфортно.
Семейно хотелче с две звезди наречено "Тихия кът",с невероятна природа и единственото препитание на хора,които наистина милеят за него.Почувствахме се като у дома си,за което благодарим от сърце.

Освен,че за гостите са създадени много удобства като тенис на маса,детски кът и не на последно място басейн,комплексът е много добре поддържан,а тревата чиста и окосена.


Но най-много от всичко ме впечатли кухнята.Хората много по европейски са помислили за собствено стопанство,нещо като био градини,в които отглеждат сами зеленчуците си.



Пържените картофи сервирани на масата не са бланширани,а извадени от земята няколко часа преди да ги поръчаш.Гъбите в супата са събирани от персонала в кухнята на ръка,и въпреки че се притеснявах дали ги познават добре,това беше най-вкусната гъбена супа,която съм яла някога.
Мисля,че синът ми за пръв път в живота си ядеше домашно сирене и кашкавал,и изобщо се докосваше да неща различни от ежедневните.


Навсякъде имаше много цветя,за които се грижат с много любов.

Починахме си наистина пълноценно далеч от големия град сред красотата на природата,макар и престоят ни да не беше дълъг.