Translate

понеделник, 5 юни 2017 г.

Подарък по случай първи юни

 

 Естествено сега не е първи юни,но нещо не мога да се организирам напоследък и отново закъснявам с поредния си пост.Докато направя снимките,архивирам ги подредя и той подаръкът замина при притежателката си,но нищо.Важното е,че тя е много ,ама много доволна.
Тази година,реших,че искам да направя на племенницата си по-различен подарък по случай деня на детето.По-различен,защото тя вече е по-голяма госпожица /почти на три годинки/,разбира и се радва на повече неща,и освен това  толкова презадоволена  с играчки,че просто не знаех какво да купя.Преди време майка и ми беше споменала,че търси да купи така наречената "Тиха книжка",но цените са доста високи.Аз естествено не се ангажирах тогава с направата на подобно нещо,защото Борис беше съвсем малко бебе и задълженията покрай него бяха доста.
Момента все пак сега се оказа подходящ и да си призная честно не знаех в детайли що е то: "тиха книжка" и има ли почва у нас :).След обстойно изследване в чичко Google,за моя изненада се оказа,че има много хора в България,които се занимават с направата на тези книжки,но и цените бяха наистина убийствени.Имаше такива,които достигаха до 12-15 лв.за страничка, което означава,че ако иска да спретнеш един по-сносен подарък за дете от порядъка на осем страници/ две от които корици/,това ще ти струва между 96 и 120 лв.,което за мен е безумие.
Рових се в разни сайтове около седмица и вече бях натрупала доста идеи,които се оказаха безполезни,защото снаха ми имаше съвсем други.Послушах я,разбира се,защото тя си познава детето по-добре и знае какво точно би му било интересно.Няколко дни ми отне да накупя и материалите,които са ми нужни,не без помощта на момичетата от любимата ми кинкалерия :).Този път имах доста останали панделки,шнурчета и прочие от кубчето на Борис,така че не ги тормозих много.
Ето го и резултата на моя двадесет дневен труд- тиха книжка за Жането:

Корицата с нейните весели животни.


На първа страница имаме една много "луда" и забавна пчела,която каца от цвят на цвят,докато и намери крайната си цел.А в тревата се е скрило едно срамежливо птиченце:)


На втора страница вълшебна къщичка,в която живеят не друго е едни много капризни форми и всяка трябва да обитава точно нейната сянка.

На следващите две странички имаме една много грижовна мама-калинка,която вечер прибира под крилата си всички свои дечица.През деня обаче ги пуска да играят на воля,но има условие-всяка калинка да си знае листенцето!
Всички малки калинки се свалят и имат освен различен цвят и различен брой точки,т.е могат да се броят.В тичинката на цветето има лабиринт за малките копчета.

От тук започва домът на едно малко момиченце.И понеже е бъдеща жена,а всяка жена обича МНОГО своите дрехи,нямаше как да не започна с гардероба:)
Куклата разполага с шест рокли,две тениски и панталони,трико за балет и топли шуби,когато навън завали или стане студено.Всички дрешки за подплатени с велкро и могат да се залепват стабилно за куклата,за да не падат.

Ето я и притежателката на това модно изобилие,облечена в някои от тоалетите си:)

 Спалнята,в розово естествено-мечтата на всяко малко момиче,в която удобно се е сгушило и едно бяло коте.
Завесата може да се прибира и спуска,а пейзажа през прозореца се мени на ден и нощ.

Имаме и свежа кухня в зелено,снабдена с всичко нужно за едно домакинство-печка,хладилник,прибори,чинии,чешма и др.Хладилникът естествено се отваря и е пълен с най-различни вкусни и полезни неща за хапване.

Нашата домакиня днес е решила да закуси с пържено яйце,както и да свари една картофена супичка за обяд:)

Естествено няма как да ходим с мръсни и смачкани дрехи-така,че си е нужно и перално помещение.
След като се озоват в коша за пране,мръсните дрехи отиват в пералнята.Добавяме течен или прахообразен препарат и перем.Простираме дрехите да съхнат и накрая ги изграждаме.При това ютията ни се включва в контакта,точно като истинска.

Ако времето навън е хубаво можем да сложим прането да съхне и в градината,която е съвсем био разбира се.В нея се отглеждат тикви,моркови,червено цвекло,както и различни плодове.

А след като оберем продукцията,тази която не можем да изяден-предлагаме на пазара.За да могат и другите да опитат прекрасните ни плодове и зеленчуци:)

А това е и краят на нашата книжка с практично джобче,което да побира разни "тайни" неща...

Весели игри и желая на малката притежателка на книжката,за която я изработих с много любов.